fredag 28 november 2008

Filmfestivalen - W.

Betyg: 6/10

Oliver Stones satiriska drama om USA:s blivande ex-president Bush har sina stunder. Josh Brolin är briljant i rollen som George W. Bush, och trots en hel del humor i många scener är det nog inte så långt från verkligheten alla gånger.

Ok, större delen av Bush regering avbildas inte ett dugg smickrande (Colin Powell är den som kommer undan bäst), och händelserna som leder fram till Irak-kriget ter sig (också...) här som rätt märkliga. W. själv visas ofta upp som den ex-alkis, latmask, idiot och arrogante skitstövel vi lärt känna honom. Ändå inte helt utan mänskliga sidor, och det är i de scenerna som "W." är som allra bäst. I skildringen av Juniors frostiga relation till pappa Bush, eller i dialog med den förstående frun Laura.

"W." är en klart sevärd film. Dels är den kul, och dels är det ju en helt sjukt fascinerande historia - den om när ett av världens största svin via märkliga omvägar fick möjligheten att bomba sönder två länder i fjärran östern samt totalpaja "The Land of the Free" under åtta år.

Här är förresten filmens trailer, direkt från "the internets":

Inga kommentarer: