lördag 22 november 2008

Filmfestivalen - Downloading Nancy

Betyg: 4/10

Det var ändå en hyfsad mängd elände och misär i magiska "The Wrestler" som jag såg häromdagen. Men i jämförelse med Johan Rencks regidebut "Downloading Nancy" är wrestlingdramat fyllt av regnbågar, bakelser, prinsessor och enhörningar. Den svalt färgsatta "Downloading Nancy" är 95 minuter av Totalt Jävla Mörker.

Nancy är en djupt deprimerad kvinna vars man slutat bry sig för längesen. Terapisamtalen har totalhavererat och Nancy finner istället tröst hos sadisten Louis som fått i uppdrag (av Nancy själv) att göra slut på hennes lidande. På ett utdraget och lite lätt störande sätt.

Kruxet med den här filmen är inte storyn som sådan. Tvärtom är det en bra historia som berättas på ett emellanåt mycket snyggt sätt. Problemet är att det är väldigt svårt att komma någon av karaktärerna in på skinnet. Det är mest en samling trasiga, olyckliga, otrevliga människor som man sitter och tycker är jobbiga. Det känns lite tunt överlag.

Ett trevligt Face To Face med regissören lättade upp stämningen en aning, men i övrigt en inte alltför minnesvärd kväll.

Inga kommentarer: