lördag 11 september 2010

Bandtipset - Mose Giganticus

Via trevliga musiktipsarbloggen Det blir bra hur som! hittar jag Mose Giganticus. Ett till en början svårgreppbart enmansband som blandar gammal god hårdrock med en liten touch hardcore och mustiga, psykedeliska synthslingor, vilket resulterar i något som stundtals låter väldigt mycket som ett lite enklare Mastodon (och ibland lite som Melvins ...och Baroness ...och Genghis Tron ...och alla de andra sluskbanden som låter ungefär sådär.)

Färska alstret "Gift Horse" finns på Spotify, och då det här är en musikstil jag normalt börjar dyrka rätt lätt tror jag att jag och "Gift Horse" kommer att ha många sköna stunder tillsammans under de kommande veckorna. Förhoppningsvis stunder så sköna att skivan kan snubbla in på årsbästalistan, det börjar i alla fall grymt lovande. Och åtta låtar på en halvtimme sammanlagt känns som en föredömligt väl avvägd portion.

"The Left Path" bär ett visst (eller möjligen lite väl stort?) släktskap till Mastodons helt igenom kungliga brottarhit "Blood and Thunder", samtidigt som den har en rakare och clownfriare video:

1 kommentar:

Janek sa...

Bra platta, diggar den rätt mycket!
Fast oj vad de snott strukturen från Melvins "The Talking Horse" när de skrev "The Left Path".

Hör själv:
http://open.spotify.com/track/5w0VJfIJL3SI0B0nwVSwQF