tisdag 28 september 2010

Dimmu Borgir - Abrahadabra

Vill du höra hur det låter när ett band ballar ur fullständigt? Lyssna då på purfärska "Abrahadabra" ifrån svulstiga black metal-norrbaggarna Dimmu Borgir.

Man har sedan en längre tid inkorporerat mustiga orkesterpartier i sin förhållandevis lättillgängliga black metal, särskilt framgångsrikt på 2003 års "Death Cult Armageddon" som fortfarande är ett litet mästerverk.

Den här gången är emellertid urballningen total.

Stora delar av "Abrahadabra" låter som musik skriven att ackompanjera ett lajv. Eller som något Danny Elfman knåpat ihop till polaren Tim Burton. Eller något som Rhapsody och Christopher Lee (Klicka! Lyssna! Läs!) ratat. Ja, ni hajar säkert.

Stundtals är det fortfarande elakt och maffigt, men någon jeppe borde definitivt sagt åt Dimmu Borgir att tagga ned rejält på orkesteriet. Istället för pampigt blir det nu oftast på sin höjd..."pampigt"

Här är videon till "Gateways", som jag med stor ansträngning lämnar åt er läsare helt utan sarkastiska kommentarer! Se det som en liten övning för er:

3 kommentarer:

hedefalk sa...

Alltså, vafan, jag ställer frågan igen, när var Dimmu Borgir inballat?

Jag gillar Helloween-komplexet vid 1:45. NOT.

Las Vegas sa...

Ja för att vara Dimmu Borgir så hade jag ju förväntat mig värre. Men den skulle passa väääldigt bra att göra en Literal Version på, a'la http://www.youtube.com/watch?v=J4Dk9eQIeiY

Jag gillar Helloween-komplexet vid 1:45. YES!

Jesper sa...

hedefalk: Jag säger ju det, cirka 2003.


En literal video känns nästan som ett måste, kanske borde lära mig sjunga + klippa film.