söndag 5 september 2010

"Det började ändå dåligt med 0-10 mot Norge"

Wiki-sidan för San Marinos fotbollslandslag är för mig och mina vänner en stor källa till glädje. De som snickrat ihop den är inget annat än komiska genier.

Sektionen "Matcher förlorade med ett mål" är såklart kul i sin enkelhet, men flest pärlor hittas i genomgången av VM-kvalet till USA-VM -94 (mina fetmarkeringar):

"Andra kvalspelet spelades inför VM i USA 1994. Man hamnade nu i en större grupp med Norge, Holland, England, Polen och Turkiet. Engelsmännen och holländarna sågs som ett kraftigt hot i gruppen och norrmännen sågs som ett mindre hot. Det började ändå dåligt med 0-10 mot Norge. Returen mot Norge klarade man med en 0-2-förlust. Ändå så blev det några mindre framgångar. Efter tre matcher med bara förluster mötte man England. San Marinos målvakt räddade en straff från David Platt och kallas efter detta "Hjälten på Wembley". England vann med 6-0."

Det började ändå dåligt med 0-10 mot Norge.

1 kommentar:

Tobias fra Kobenhavn sa...

San Marino spelar dock på Stadio Olimpico hemma i Serravalle. Det är inte så många som får spela på olympiastadion. I Sverige är det bara Helsingborg som gör det numera.