torsdag 11 februari 2010

Göteborgs Filmfestival - resten

Vi missade helgens första film, "Dear Lemon Lima", eftersom tåget var lite försenat, och kalenderexportfunktionen hos Göteborgs Filmfestival lurade oss att filmen började en timme tidigare än den gjorde. Så kan det gå.

- - - -

Ok att Göteborg är en rätt liten byhåla, men vi lyckades planera in lite väl många Haga/Bergakungen-combos med långa raska promenader på glashala gator som följd. Nästa år ska detta optimeras bättre.

- - - -

Utöver de fyra långfilmer vi såg så hann vi även med ett lass med kortfilmer. Bland annat förfilmen "Tord och Tord" som var grymt skön. Här är trailern, alla måste titta:Sedan gick vi på tvenne kortfilmsrallyn i form av "Svenska Bilder 7" och "Svenska Bilder 8". Generellt hög klass på kortfilmerna, och extra bra var "Räven", "Kärleken - en musikal om livet", "Marskatterna och Leksaksbilen", "Tröst" och "Mitt Politiska Hjärta".

(Allra sämst var en dansk jävla prettofilm som heter "Ensenada", blir fortfarande förbannad bara jag tänker på den. Fyyyy faaaan. Dö.)

- - - -

Hög klass också på fin-indiern Maharani. Vi gick halvt planlöst och letade efter en lagom bra indier att äta på mellan filmerna, och började snacka rent allmänt om att det finns lite för få fin-indier typ Dado. Då sprang vi som av en händelse på guldkornet Maharani. Rekommenderas!

Inga kommentarer: