tisdag 23 februari 2010

Beslutet med det "lila" extra

"– Vi är övertygade om att en sammanhållen inhemsk ishockeyrörelse bäst främjar svensk ishockey och dess utveckling, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund."

AIK får alltså nej till KHL, kanske inte så oväntat.

Men "sammanhållen inhemsk ishockeyrörelse"?? Skämtar han eller?

Då får väl herr Englund börja göra det möjligt för allsvenska lag att ta sig upp i Elitserien? Idag är de ekonomiska skillnaderna så löjligt stora att det krävs ekonomisk doping i någon form för att kunna göra en vettig satsning mot Elitserien.

Antingen i form av Ejendal- eller Percypengar, eller så gör man huvudlösa satsningar utan täckning à la Gnaget. Eller harvar vidare år efter år med ständigt minskande publiksiffror.

Dels så skulle jag vilja utöka Elitserien med (minst) två lag till. Inget hockeyfan (undantaget de inavlade värmlänningarna och nån förvirrad kristen jönköpingsbo) kan ju tycka det är kul att samma lag möter varandra i femtioelva meningslösa matcher innan slutspel?

Och med nuvarande ekonomiska förutsättningar så kan inte lag från Elitserien och Allsvenskan mötas under någorlunda rättvisa förutsättningar under samma säsong, så till en början måste vi ha åtminstone ett eller två lag från respektive serie som direkt byter plats med varandra varje säsong. Gärna kval för ytterligare två lag så att det blir lite action.

Det bästa för svensk hockey på kort sikt tror jag vore att Färjestad och Frölunda åkte ur en säsong. Då skulle det bli drag i Allsvenskan, och idioterna i dessa bonnklubbars ledningar skulle tjata mindre om en stängd Elitserie...

Black Armys ordförande Victor Capel tycker förresten ungefär som jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att öka elitserien gör bara att kvalitén minskar, med lag som bl.a. AIK. Istället för att tjura över khl, få få folk till matcherna istället, det är där ni har de stora problemen!

Jesper sa...

Men kruxet är ju att folk inte vill gå på matcherna eftersom hela Allsvenskan i princip är betydelselös.