söndag 2 maj 2010

Restaurang att bojkotta: Gusto i Sundbyberg

Gusto i Sundbyberg har börjat ha söndagsöppet igen. Det borde de låta bli.

Hela upplevelsen var som ett smått orealistiskt avsnitt av nån av de där serierna där Gordon Ramsay skriker och har sig.

Konceptet på söndagarna är att man erbjuder en begränsad meny med varmrätter för hundra spänn stycket. Med det i åtanke känns det aningen bisarrt att man A) får vänta i en dryg timme på sitt käk och B) maten smakar inget vidare för att inte säga äckligt. Alltsammans ackompanjerat av 3-4 av Bob Marleys största hits. På repeat.

Restaurang Gusto huserar dock fortfarande i en av Sumpans schysstaste lokaler, så tills vidare är det bara att fortsätta bojkotta skiten och invänta konkursen.

Det lär lyckligtvis inte dröja särskilt länge.

Om jag skriver Restaurang Gusto i Sundbyberg en eller två gånger till kanske jag med detta inlägg kan hamna högre upp i sökresultaten och därmed varna fler för att gå dit.

Imorrn är det jag som ringer ägaren och kräver pengarna tillbaka. Den förvisso både ärlige och trevlige bortförklarande ("kocken jobbar sin fjärde dag och är själv" (och blev antagligen utkörd ifrån hemkunskapslektionerna på högstadiet, men det sa han aldrig)) extrajobbaren som tog vår beställning hade inte guts nog att bjussa på käket. Han ville däremot hålla kvar oss ännu lite längre genom att bjuda på dessert. Nej tack.

Eftersom maten smakade ytterst tveksamt sätter jag mig nu ned i soffan och inväntar matförgiftningen.

Som sagt: Undvik Restaurang Gusto i Sundbyberg. Tidigare har de varit halvhyfsade om än med ytterst svajig service. Nu kvalar de med lätthet in på min Topp 5 över kackiga restaurangbesök genom tiderna. Min syster gav kvällens besök en överkryssad Bob Marley i betyg. Hennes två söner hade nog delat ut ett ännu surare omdöme.

5 kommentarer:

Syster sa...

Hahaha! Klockrent omdöme. Uj uj. Jag vågade inte äta upp Lidl-kycklingen men väntar ändå också på matförgiftningen.

Fast det var så absurt att det var roligt. Dessutom glömde vi bort våra upptinade och sen återfrysta Sandwichar- med gluten- hemma hos er. Det fick mig att skratta ännu mer :) Ni kan ju ta efterrätten hemma nu istället: Glutenspäckade omfrysta glassar. Är nog ändå godare än vad Gusto skulle kunna bjuda på.

Viktor sa...

Tråkigt att de blivit mer skit, har för mig att de hade rätt schysst käk. Du är iaf på googles förstasida om man googlar "Restaurang Gusto Sundbyberg" mycket bra. Internet-rebell much!

Jesper sa...

Just ja, glassarna! Kanske måste testa en.

V: Ja, den här gången hade de verkligen fullständigt ballat ur. Tidigare har maten varit bra eller åtminstone godkänd. Nu var den sheit.

Anonym sa...

Håller med, var på Gusto för att äta middag för någon vecka sedan. Första och sista gången om ingen förändring sker. Kass service och Sveriges sämsta pasta, som att få kokt wellpapp...

/David

Anonym sa...

Man blir gråtfärdig av att läsa ett omdöme som detta!

tyvärr tvivlar jag inte på det och har hört om precis detta besök och liknande.

men vad kan jag säga...? skulle jag få reda på vilka ni är skulle jag gärna bjuda barnen på glass ute på byn som privat person.

Mvh Micke Sumpan bo och Bartender på ett bar & kök (som är bojkottat)