måndag 5 november 2007

Några bra saker

Maskinen – Alla som inte dansar

Denna smått märkliga dansgolvsdänga svänger så det svartnar. Den smått uppseendeväckande refrängen får en åtminstone att haja till en aning. Samt att man förstås måste ta ställning genom att svänga sina lurviga. Lyssna här:

http://maskinen.noisycricket.se/dansa/

- - - - -

Firewater – The Golden Hour

Sköna rockorkestern Firewater har en ny platta klar. Schyssta som man är streamar man ut hela kalaset till giriga lyssnare som jag, och ni, en bit ned på sin MySpace-sida. Eller så kan man lyssna här:


Skivan känns betydligt mer balkan och orientalisk överlag än de tidigare alstrena, även om inslagen ändå inte är helt främmande för den som upptäckt detta tragiskt förbisedda band. Fans av Tom Waits, Kaizers Orchestra och stabil rockmusik i största allmänhet bör lyssna.

- - - - -

Dexter-signaturen

Att historien om snälle seriemördaren Dexter är en av de bästa tv-serierna på mycket mycket länge borde ni redan veta. Vet ni det vet ni också att vinjetten till samma serie nog är så cool att man nästan grinar. Se här:

3 kommentarer:

Janek sa...

Jag har också blivit fascinerad av både serien och vinjetten - underbart hur de lyckas få varje del av Dexters vanliga morgonbestyr att se ut som en del av ett mord... :)

SB sa...

Maskinen svänger. Ett gäng.

Märkligt att ingen kommit på den refrängen innan - alla måste ju dansa när den spelas. Annars är man våldtäktsman.

Jesper sa...

Janek: Ja, nästan så man själv får lite ångest när man slicar upp en grapefrukt på morgonkvisten.

SB: Eller hur! Fatta vilka blickar man får från de som står runtomkring när man står stilla som en våldtäktsman...eh, tror inte det va? Lika bra att stuffa loss.