söndag 20 juli 2008

Märkeshysteri

En hyfsat sjuk upplevelse var när vi under förra söndagens tripp till Harajuku, Aoyama och Shibuya letade upp A Bathing Ape-butiken i Ayoama.

Det är ett närmast sekt-likt beteende som uppvisas från det inte alls ödmjuka klädmärket och deras anhängare.

Vi fick stå i kö för att komma in i butiken, de ville max ha typ 6-7 kunder i den rätt feta tvåvåningsaffären. Där inne får man sedan endast handla ett plagg av varje design, bara i sin egen storlek, och några byten/återköp kommer inte på fråga.

Inte vansinnesdyra kläder direkt, och tjusiga aptryck är det ju. Men ändå.

Vi fick förresten inte fotografera affären utifrån heller, men vi råkade klämma av ett par bilder ändå.

Roligast var ändå folket som troget köade för att få komma in. Förutom vi själva var människorna i kön redan fullständigt uniformerade i BAPE-kläder. Skor, kepsar, t-shirts och brallor med apan på sågs på VARENDA liten japan i kön. Vi har sedan roat oss med att varje gång vi ser någon med BAPE-t-shirt även försöka identifiera märket på övriga plagg på personen.

Inte sällan syns en liten apa eller blaffig logga även på byxor, skor, väska eller keps också.

Undrar hur man säger Märkeshysteri på japanska.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att höra att japanerna är lite hysteriska också, inte bara detta bugande, ödmjuka, vänliga.
Jag som aldrig trott jag skulle vilja åka till Japan, men nu har ni sålt, i alla fall de platser ni varit till, Japan till mig. Jag vill åka. Trots maten och toiletterna!
Hoppas ni har det bra även de sista timmarna!
alice

Jesper sa...

Nä men toaletterna är ju bland det bästa! Ok, det finns Hål i golvet-varienter här och där, men på hotell och restauranger är det ofta framtidens WC som bjuds.

I förrgår på den mexikanska restaurangen (mycket japanskt...) var toaletten direkt hämtad från framtiden. Automatisk lockuppfällning, automatisk lamptändning (skön ambient-belysning bakom toan) och automatisk spolning. Mycket mäktigt.

Men maten däremot...detta folks fäbless för kall och slemmig mat är nära nog lika sjuk som deras besatthet av lättklädda plastfigurer i femtonårsåldern med jättebröst.

Anonym sa...

Så skönt att det finns riktiga wc:n inte bara hål. Klart jag inte trodde hotellen enbart hade hål i golven! Jaha, jag trodde ni fick bra mat där i alla fall och vilken tur att ni gillar sushi, jag får väl lära mig det!
Snart sista kvällen........ hoppas den är/blir trevlig.
alice

Daniel sa...

Jag har en flickvän som antagligen skulle svälta ihjäl i det där landet. :-)

Annars låter det väldigt intressant och udda allting. Kul att du uppdaterar bloggen så flitigt under resan!

/Daniel