tisdag 15 juli 2008

Mot Kyoto

Rollspelscaféerna lät ju mycket fina, tyvärr tror jag inte vi hinner. Vi sticker till Kyoto imorrn, räknar med många tempel och kanske lite apor.

Igår var vi i Hakone, fin natur, rykande svavelgaser från vulkaniskt berg, sköna transportmedel (diverse linbanor, skumma tåg och ett ytterst turistigt piratskepp). Stundtals lite väl turistanpassat, men vi hittade en fin skogsstig att knata på där turistbussarna inte kunde köra. Utomhus-skulpturmuséet var också häftigt.

På sena kvällen en drink på det där überflashiga Känt-från-Lost In Translation-hotellet. Mycket flådigt där uppe på 52:a våningen även om vår utsikt nästan är lika bra.

Idag bytte vi felinköpta kamerafilter till motsvarande i rätt storlek. Det krävdes inte mindre än 7 artiga japaner/japanskor inne på Bic Camera för att få till bytet. En turistattraktion i sig. Alltihop givetvis ackompanjerat av den där fina låten som inte går att få ur huvudet:Sedan har vi åkt monorail till Odaiba, en konstgjord ö med flashiga köpcentran (Venus Fort var roligt) och Muscle Park var fullständigt briljant. Som att hamna mitt i ett av de där sinnessjuka japanska tävlingsprogrammen på tv ungefär.

Det finns såklart mer att göra i Tokyo, men vi har hunnit med i stort sett det vi hade tänkt. Sticker till Roppongi en sväng ikväll också, men först förfest på rummet.

2 kommentarer:

Storasyster sa...

Åh, jag vill också åka till Japan. Muscle park skulle vara ett stamställe om det fanns här tror jag. Åt ni någon Monster Burger?

Jesper sa...

Näe, ingen Monster Burger, men vi testade deras smajlande frityrpotatis. De var tyvärr inte så goda.

Tillbaks i Osaka igen efter tre dagars radioskugga i Kyoto.

Blogginlägg kommer senare.