tisdag 22 januari 2008

Kollektiv bestraffning

Tack ska ni ha alla Internetmiffon som gått på de ständigt lika kackiga phishingförsöken mot Nordeas kunder. Ja, ni vet de där mailen man får ibland som ser ut typ så här:

”Hej det här är Nårdea Nordeas kundsupporten som talar. Vi är en säkerhet och vill att du måste skika alla dina pengar i en papperspose till os så att vi kan kontrolera. Skika oxå alla dina kåder och kåntonummer för säkerhets kontrollen. Och pengar. Hejdå och hälsningar från Nordea!”

Hur som helst, mer än en idiot skickar ju gladeligen iväg alla sina kontouppgifter till dessa finniga snorungar, varpå Nordea nu tvingats bestraffa samtliga kunder - alla från normalbegåvade till snäppet dummare – genom att byta ut sina möjligen osäkra och mycket smidiga engångskoder.

Istället har denna framåtsträvande bank nu klivit in i 2000-talet och infört en liten koddosa.

Problemet är bara att ingenting är direkt litet med den. Nej, stort och fint som vanligt i framtiden ska det vara. En jättestor dosa där man måste stoppa in sitt jättestora kontokort.

Sen skriver man in en jättestor kod tillsammans med sin pin-kod, och får tillbaks en minst lika jättestor kod varje gång man ska skicka lite pengar till ett eller annat plusgirokonto.

Jag vill ju bara skrapa för helvete!

Samt kunna sköta mina bankärenden på Internet utan att behöva släpa runt på en elektronisk mackapär som får Nintendos ur-Gameboy att verka smärt.

Som sagt: Stort och fint, som vanligt i framtiden.

2 kommentarer:

Tommy sa...

Är man så dum att man har Nordea som bank så får man skylla sig själv!

Hallå, förresten!

Jesper sa...

Ja, inte omöjligt att man faktiskt får den bank och de medbankkunder man förtjänar.

Hej själv, jag tittar in och läser lite på din filmblogg ibland. Självfaller är jag dock fullständigt anonym/för lat för att kommentera.