tisdag 29 januari 2008

Duleegate – kapitel 654674

Idag har så ett nytt kapitel skrivits i Duleegate – sagan om vår mittfältsmotor Dulee Johnsons förehavanden.

Den här gången är det AIK som nobbar ett bud ifrån Premier League-klubben Birmingham, varpå Johnson i vanlig ordning gnäller ut hos kvällspressen och rent av hotar med strejk.

I den här soppan finns det flera aktörer att bli förbannad på, här är fyra:

1. Birmingham – ”Lån fram till sommaren med köpoption”? Ärligt? Ska vi släppa allsvenskans bästa mittfältare på lån? Kom igen. Öppna plånkan.

2. Dulee Johnson – Ever heard of the expression ”No comments”? När kvällspressen ringer stänger man sin käft, så enkelt är det. Citat på knagglig svenska som på sant kvällstidningsmanér kan vinklas till precis vad som helst är inte det smartaste man kan häva ur sig i en sån här situation. Och OM delar av det som står i tidningarna ändå är sant, vad är det för jävla sätt att gnälla ut i pressen så fort man inte är överens med sin arbetsgivare? Tycker du på allvar att AIK ska släppa sin, enligt både dig och mig, bästa spelare på lån? Har du tänkt att bli så pass mycket sämre under säsongen att det här verkligen är sista chansen att få flytta till en större liga?

3. Kvällstidningarna – Hittills är det uteslutande kvälls- och tillhörande gratispress som rapporterat kring den här frågan. En samling näringsidkare vars hela affärsidé går ut på att lura, skrämma, ljuga och smutsa ned. Man insinuerar på ett jäkligt obehagligt sätt att Mr.Dulee minsann kan tänka sig att strejka, givetvis utan att underbygga med ett endaste litet citat. Och de citat man mäktar med är gissningsvis översatta från engelska till svenska på ett sätt mången engelsklärare skulle ge poängavdrag för.

Jag gillar själv hur Mathias Lühr drar sina slutsatser kring den eventuella strejken.
” Johnson utesluter inte en strejk i AIK under våren.
– Just nu är det svårt att säga, eftersom det är på torsdag som transferförnstret stänger. Vi får se var vi står då. ”


Vad var frågan egentligen?

”Kommer du ta ett parti rundpingis med Lukas, Tjerna och Bojan innan helgen eller?”

”Tror du Bolton kommer låna ut han töntiga bonnläppen du vet från Mjällby?”

Det lär vi aldrig få veta...

4. Mig själv – Varför läser jag då skiten gång på gång? Varför inte vänta tills någon riktig journalist med lite heder och moral i kroppen skriver om denna soppa?

Själv hoppas jag att Dulee blir kvar under första halvan av 2008 års allsvenska, hjälper AIK en bra bit på väg mot SM-guld och därefter går till Milan för 40 millar och omgående petar Pirlo ur startelvan. Jo jo.

- - - -

AIK har för övrigt skött det här oerhört snyggt, så här långt ska tilläggas. Inga löjliga hot om repressalier åt några håll, utan ett par konstateranden om att Dulee minsann inte är på någon EF-språkresa, och att det krävs skälig ekonomisk ersättning för att släppa allsvenskans bästa mittfältare. Klokt.

- - - -

PVVR lämnar förresten. Lite synd kan tyckas, men med Nisse Johansson, komplementet Arnefjord, nygamle Per Karlsson och påläggskalven/nyblivne U21-landslagsmannen Atta ser vi ändå ut att ha en rätt hyfsad besättning på mittbacksplatserna.

(foto: anders-h.nu)

Inga kommentarer: