tisdag 8 december 2009

Opeth fyller 20, spelar hela "Blackwater Park" live

Nästa år firar Opeth 20 år som band. Man firar med "en serie exklusiva konserter" där en dryg tvåtimmarsspelning utlovas.

Första delen av konserten kommer att bestå av "Blackwater Park" i sin helhet. Med tanke på att det är ett av världshistoriens trettio bästa album, samt att Opeth är snuskigt vassa live så bör du helt enkelt inte missa den här turnén.

De progressiva dödsmetallarna spelar i sin hemstad, på Cirkus den 30 mars, och biljetter införskaffas hos alla IT-säkerhetsexperters favoritleverantör Ticnet.- - - -

Att Cirkus är en av Stockholms bästa konsertlokaler konstaterade jag återigen igår under Regina Spektor. Regina började lite småtrist men efter och inklusive "Ode to Divorce" var allt precis hur bra som helst. Att byta ut de gubbrockande kompmusikerna mot en cellist och en violist (vilka verkligen levde upp under avslutande countrysmockan "Love, You're a Whore") är inget annat än ett genidrag, även om Regina nog var som allra finast helt på egen hand. Kände mig först som en trött gubbjävel som bara ville höra gamla låtar, men "Machine", "Human of the Year" och "Man of a Thousand Faces" fick mig att kapitulera även inför "Far". Vackert, varierat, charmigt, imponerande. Regina Spektor är fantastisk.

Inga kommentarer: