tisdag 15 december 2009

Dexter - efter säsongsavslutningen

Oj oj oj oj oj. En rent mästerlig Dexter-säsong - som dock började lite trevande, med det löjliga tredje avsnittet som det absoluta lågvattenmärket - avslutades igår.

Bästa säsongen hittills? Kanske. Fullt i klass med den första, lätt i klass med den sjukt nerviga andra, och många gånger vassare än den lite fladdriga säsong tre.

Dexter hör fortsatt till en av mina absoluta favoritserier, och det är nu dags att se om den första säsongen igen. Han är ju inte direkt samma person nu som då, den gode seriemördaren.

Här några se- och läsvärda länkar för dig som redan sett säsongsavslutningen. För dig som ännu har det kvar att se fram emot och vill ha spänningen i behåll, klicka för helvete inte på någon av dessa länkar:

Michael C. Hall och John Lithgow diskuterar säsongen i stort (video) - del 1 (INNEHÅLLER SPOILERS)

Michael C. Hall och John Lithgow diskuterar säsongen i stort (video) - del 2 (INNEHÅLLER SPOILERS)


Q&A med "Dexter-bossen", exekutive producenten Clyde Phillips - del 1 (INNEHÅLLER SPOILERS)

Q&A med "Dexter-bossen", exekutive producenten Clyde Phillips - del 2 (INNEHÅLLER SPOILERS)

Alltid läsvärde tv-kritiker-gurun Alan Sepinwalls recension av (,och ofta smarta läsares kommentarer till) säsongsavslutningen (INNEHÅLLER SPOILERS)
(Det är samtidigt mycket gnäll på senaste Dexter-säsongen från både Sepinwall och många av hans läsare. En del befogat såklart, men mycket känns bara så jävla Comic Book Guy)

EW:s Ken Tucker's Watching TV Blog om avsnittet (INNEHÅLLER SPOILERS)

Själv ska jag nog spola tillbaks VHS-bandet och se om sista kvarten ytterligare en gång. Så magiskt bra.

Inga kommentarer: