måndag 29 oktober 2007

Konserttips till folket!

Som en annan tvättäkta hedersknyffel bjuder jag härmed mina trogna läsare (det vill säga den som läst både föregående inlägg och detta) på ett par sköna konserttips. Det är utan tvekan en späckad höst för den som liksom jag har bra musikssmak, se här:

12/11 på Debaser Medis: CocoRosie
Den alltför korta spelningen på Way Out West i somras var fullkomligt magisk. Att få höra låtarna från en av årets bästa skivor framföras live av denna märkliga syskonduo är något du inte bör missa.

19/11 på Debaser Slussen: High on Fire + Pelican
Finfin instrumental post-metal (Pelican) möter långsamt Relapse-mangel i form av High on Fire. Tag lika delar Neurosis, Entombed och Mastodon och skälet till att High on Fire spytt ur sig en av 2007 års bästa metalplattor torde vara solklart.

24/11 på Annexet: Porcupine Tree + Anathema
Om jag inte sticker till Spanien eller något annat galet den här helgen är detta en konsert jag inte tänker missa. Långsamma låtar i moll till förbannelse. Kan bli hur fint som helst med två dystra akter efter varandra.

29/11 på Helter Skelter/Ett Ställe: Volbeat
Danskt gäng som mitt i sin svängigt träskrockiga ölhävarmetal flörtar vilt med rockabilly . Ska bli kul att se live

2/12 på Debaser Medis: Gogol Bordello
CirkusGypsyPunkRockOrkestern Gogol Bordello kommer till stan igen, med en färsk, stark platta i bagaget. Jag tänkte inte missa detta gig och borde därför inhandla min biljett snarast.

11/12 på Arenan: Machine Head, Trivium, Dragonforce, Arch Enemy och Shadows Fall
Fem band som samtliga dyrkar Metallica, åttiotalets thrash metal och gitarronani. Mycket metal för de 300 kronorna!

Dessutom kommer Rufus, Arcade Fire, Black Mountain och Fu Manchu hit och lirar under höstern/vintern också.

4 kommentarer:

daniel sa...

Och för oss med dålig musiksmak så är konserten den 8/12 med Helloween, Gamma Ray och Axxis ett nostalgiskt måste! Undra bara hur jag ska hitta någon annan med lika rutten musiksmak att gå med?

Syster sa...

När kommer snabbmatstips till folket?

Jesper sa...

Daniel: Det kommer att vara en sån fin stämning på den konserten, så bara du hinner odla lagom långt hår samt permanenta detsamma kommer så kommer du hitta många falsettsjungande vänner.

Syster:
Här är ett snabbmatstips: Undvik BK:s Angus Burger. Eller, allt var ganska gott förutom brödet. Brödet var som fyra dagar gammalt korvbröd, föll sönder och hade sig. Konstigt då det rent visuellt liknade Max Frisco-bröd. Steak sauce och bacon funkar förstås alltid.

testar sa...

testing...