torsdag 28 mars 2013

Ghost på Tyrol


Ja, det är lite pajas, men samtidigt har vi inte hört den här typen av poppig djävulsdyrkarmusik på väldigt många år.

Linköpings/Helvetesbandet Ghost geggar på ett vansinnigt snyggt sätt ihop Blue Öyster Cult med Mercyful Fate och lägger på detta en scenografi som många schlagerartister skulle döda för. Fem maskerade lirare och en påve, det behövs inte mer än så.

Jag hävdar fortfarande att instrumentala "Genesis" borde vara signaturmelodi till varenda 80- och 90-tals-actionserie. Även de andra gamla godingarna ifrån debutalbumet låter fantastiskt, och det är kanske mitt enda minus också - att det låter lite väl bra och att framförallt körsången är förinspelad. Men skitsamma. Det låter som sagt snuskigt bra, är ruggigt snyggt och vi i publiken käkar oblat ur bandets händer under hela spelningen.


Första smakprovet från kommande albumet "Infestissumam" var "Secular Haze" och dess Scooby Doo:iga tivolivalstakt kändes i ärlighetens namn inget vidare. Nästa singel, "Year Zero", är å andra sidan det bästa bandet klämt ur sig hittills och hade med liveframträdande och allt banne mig inte gjort bort sig i melodifestivalen.

Videon innehåller en hel del tantbröst och en spöksnorre, så titta med måtta/inte på jobbet:

Inga kommentarer: