lördag 17 april 2010

VULKANCHOCKEN

Svensk media förnekar sig fan inte. Hela listan, de obligatoriska checkboxarna, så är läget i din kommun, och säkert nån rackare som RASAR över denna isländska chock-kupp.

DN har en notis om att svenska kungaparet blivit försenade för att fira nån kärringjävel i Danmark, och på uppslaget innan gör man en jättegrej om de "tusentals svenskar [som är] fast i flygkaoset".

Alltså, jag har läst lite journalistikvetenskap och så, och känner till närhetsprincipen, men lik förbannat blir jag smått illamående av att läsa artiklar med just den här vinkeln.

Att när svenskar, detta folkslagens folk, härskare över människoraser, Übermensch över Übermenschen, drabbas av en sån här FRUKTANSVÄRD NATURKATASTROF (fuck Haiti, fuck Katrina, fuck Bangladesh och framförallt fuck hela jävla Afrika) så är det givetvis det värsta som kan hända världen.

En familj tvingades rent av åka FINLANDSFÄRJA hem från semestern i Egypten! Andra sitter fast i Thailand och vet inte om de får åka hem på tisdag ELLER onsdag! Fatta vilken mardröm.

(Själv skulle jag i skrivande stund ha varit i London och shoppat/fikat/ölat (måste sluta använda uttrycket "ölat" på ett ironiskt sätt, om vinden vänder kan jag bli sån) men sitter som ni ser istället hemma och rasar lite lagom.

För övrigt gillar jag hela konceptet med vulkanutbrottet. Inte mer än rätt att Moder Jord får pumpa tillbaks lite på den världsekonomi som allt som oftast knullar henne i röven.)

1 kommentar:

Mirza sa...

Var glad for att du inte hamnade i London anda...Hade du sett deras tidningslop om vulkanen sa hade du nog fatt stroke...