måndag 8 mars 2010

Vad gör Julie Christmas?

Sitter och lyssnar på Worm Ouroboros eftersom nån tyckte att fans av Battle of Mice borde gilla dem. Mitt första intryck av den ostavningsbara Kalifornientrion är att det är lite för mycket Enya och lite för lite ångest.

Kommer på mig själv med att sitta och fundera på var fan Julie Christmas håller hus nuförtiden. På hennes Facebooksida och på MySpace är det rätt tyst. Made out of Babies verkar ha haft en spelning för några veckor sedan. Sidoprojekten Spylacopa och Battle of Mice verkar ligga nere. Det pratas om ett soloalbum, men det enda smakprov som finns är en halvfärdig (och mycket bra!) mix av covern "If You Go Away". Letar lite hos Neurot för att se om det är nåt kul på gång. Men det är det inte, inte för oss nordbor iallafall.

Ja ja, i väntan på livstecken kör vi väl ett litet Youtubeparty för att hedra den coolaste kvinnan i rockvärlden just nu:

Fina solonumret "If You Go Away":


Maffiga all-star-bandet Spylacopa:


Christmas i huvudbandet Made out of Babies, i en av sina skramligare stunder. En vansinnigt skön liveversion av "How to Get Bigger", avslutningsspåret från senaste plattan "Ruiner" som för övrigt finns på Spotify:Och slutligen, "Sleep and Dream" med Battle of Mice. En av världshistoriens obehagligaste och samtidigt bästa låtar. Jag har flera gånger tänkt skriva ett helt blogginlägg om den här låten, men har hejdat mig för att det kanske skulle förta lite av magin. Hur som helst, lyssna på den här låten och den (förvisso många gånger råare) kvinnliga motsvarigheten till Mike Patton, d v s någon som med en och samma sångröst kan illustrera femtioelva olika sinnesstämningar i en och samma låt:(bilden har jag helt fräckt lånat av Seldon Hunt)

2 kommentarer:

Sektion 324 sa...

Made out of Babies var en ruggigt bra upptäckt - tack. Trist att man nödvändigtvis jämför med andra "tjejband" men påminner det inte lite om Serial Cynic, det gamla Skånebandet, fast med mer ångest?

Jesper sa...

Jo, jag faller också gärna i den fällan och jämför med andra band med damer på sång...trist, men sången är ju ofta det som främst skiljer band åt. Så länge man undviker benämningen "tjejband" så... ;)

Hade ingen koll på Serial Cynic, men nu när jag lyssnat litegrann så håller jag definitivt med!