söndag 23 augusti 2009

Felbeslut på Råsunda

En rätt kul grej med att ha säsongskort på Råsunda är att man match efter match är omgiven av samma oefterhärmliga frassar.

I vår närhet sitter två snubbar, i olika sällskap, som delar en och samma egenhet: De har ingen som helst känsla för spelet men kommenterar gärna högt och ljudligt vad de tycker att AIK-spelarna ska ta sig för.

"MEN GÅ UPP I RYGG DÄR DÅ", när AIK-backen sekunden senare istället kliver två steg bakåt och lugnt kan plocka ned en boll och ta hand om motståndarnas anfallare.

"SPELA I DJUPET" när Antonio Flávio är i färd med att vända bort ännu en back och skaffar sig ett lysande skottläge.

"UT PÅ DEN BOLLEN" när målvakt Örlund mår alldeles utmärkt av att stå kvar samt hade behövt Bolt-speed för att hinna först.

Och så fortsätter det. Bäst är "aj aj aj"-mannen som utöver ovanstående kackiga analyser också utbrister ett bekymrat "aj aj aj" så fort motståndarna har bollen på AIK:s planhalva. (Kan dock bli lite tröttsamt i längden.)

Det slår liksom aldrig fel heller. Eller jo, det är just vad det gör. Det slår helt enkelt aldrig rätt.

- - - -

I övrigt rättvist med oavgjort. Men den där jävla Ingvarsson är Sveriges tveklöst sämsta domare just nu, en värdig arrogant skitstövel till arvtagare åt våra klassiska domaregon Frisk och Fröjdfelt.

Det är kul med proffsdomare.

Inga kommentarer: