måndag 9 januari 2012

Lördagens ölskörd

Drack ett par finöl på Babajan i lördags, mycket trevligt.

Pang Pang Puttin' In Hours
Första smakprovet ifrån Stockholms färskaste bryggeri, lilla PangPang Brewery ifrån Hökarängen.

En törstsläckar-APA och en rejäl humlebomb, tyvärr utan alltför mycket kropp att backa upp den läckra humlebeskan med. Ändå en väldigt trevlig öl som jag tror sig skulle fungera ypperligt till en kryddig sommargrillning.

Den skulle ha dykt upp på Systembolaget nu i januari, men jag har för mig att jag läste något om att etiketterna inte föll vårt goda Systembolag på läppen, så den har blivit lite försenad.

Evil Twin Yang
En riktigt rejäl dubbel-IPA på 10%, med massor av drag i. Russin/torkad frukt i bakgrunden och en klädsam beska. Snudd på trögflytande vätska, hyfsat lik I Hardcore You men aningen mer vinös i framtoningen. Barley Wine-känsla nästan. Klockren!

Mikkeller Spontancranberry

Jag gillade ju Spontancassisen och var väldigt sugen på att träffa på ytterligare någon av hans vänner i Mikkellers spontanserie. Tranbärsvarianten fick det bli den här gången, och det är en underbart syrlig, spontanjäst och ekfatslagrad öl som igår gjorde sig fantastisk som dessert på egen hand. Härlig rosa färg och en jäkligt spattig doft med mycket belgiska jästtoner.

Blev såklart grymt sugen på att testa övriga i serien också, men för 155 kronor flaskan, en alkoholhalt på nära 8 procent, och ett tarmsystem som bara klarar en viss mängd syra så fick det räcka med bara en suröl den här gången.

2 kommentarer:

Simon sa...

Jag käkade på OT förra veckan och testade en provbryggd från Nynäshamns Ångbryggeri. Svensk APA tror jag de kallade den (eller så var kyparen lustig). Den var mycket (MYCKET) välhumlad men ändå utan att vara bara besk. Efter några klunkar lyckades de övriga smakerna slå igenom beskan och det blev en allt igenom trevlig lite historia.

Jesper sa...

Låter riktigt schysst, är sugen på att testa.

Nynäs tycker jag annars blandar och ger litegrann.