onsdag 16 mars 2011

Ny fräsch rock

Nästan tio och en halv timme ny och förhoppningsvis fräsch rock på väg in i telefonen.

En hel del som jag inte har jättehöga förväntningar på, och annat som på förhand känns mycket spännande.

The Haunteds purfärska "Unseen" fick sig en genomlyssning tidigare under kvällen, det kändes bråttom efter att jag läst Linnéa Olssons recension imorse (länken verkar tillfälligt(?) död).

Och min känsla var precis som hennes, att det här kommer att ta lite tid att vänja sig vid. Jag misstänkte direkt att Martin Carlsson skulle dyrka detta - han gillade även snedsteget "The Dead Eye" - och jag kan direkt konstatera att "Unseen" är betydligt vassare än sina två senaste föregångare, i synnerhet fega "Versus".

Men nog fan blir man förvirrad när thrash-giganterna låter en hel del Tool och en gång till och med som The Mars Volta! Jag ska lyssna mer, mycket mer.

Duktige ex-Blink 182-trummisen Travis Barker har på sin solodebut fått ihop en riktigt imponerande och rätt oväntad laguppställning, så även det är en skiva jag ser fram emot att testa.

Stockholmska Paatos var ett av de första band jag gav ett riktigt högt betyg till under min tid som musikrecensent (nio år sedan!), men jag lyssnade på deras "Kallocain" för ett par veckor sedan och tyckte inte skivan var lika vass nu. Vi får se om "Breathing" håller måttet.

En hel del fördomar har jag om Cavalera Conspiracy, Rise Against och Protest the Hero, hoppas att någon av akterna kan motbevisa mig. Fördomar har jag också om Boris, och de första rapporterna angående de japanska knasbollarnas "New Album" är att det är en riktigt märklig historia.

Nähäpp, hög tid att synka telefonen, jag återkommer om jag dyker på något extraordinärt!

3 kommentarer:

Daniel sa...

Rise Against nya finns på spotify och de har verkligen fastnat i vinkelvolten tyvärr. Senaste tre skivorna är så lika att det nästan är Nickelback-klass på självplagiaten.

Cavalera Conspiracy föll inte mig i smaken. Och Protest The Hero hoppas jag lagt senaste skivan bakom sig och bygger vidare på deras första strålande alster Keiza.

Jesper sa...

Mmm, lyssnade på Rise Against på väg till jobbet, INTE imponerad.

Kanske blir lite Cavalera nu istället.

Jesper sa...

En till lirare som fastnat rejält i vinkelvolten: Max Cavalera. Herregud.