tisdag 7 april 2009

I afton sittdans - Miss Li

Ikväll är det så äntligen dags för mig att se Miss Li live. Har haft ett gäng chanser att se denna hyperproduktiva dalatös genom åren men aldrig riktigt fått tummen ur.

Timingen kunde inte heller vara bättre, det är turnépremiär på alltid lika schyssta Södra Teatern och Miss Li har nyss släppt sitt bästa album hittills.

"Dancing the Whole Way Home" är en mer varierad skiva, där de numera rätt uttjatade stompkabaréutflykterna fått stå tillbaks en aning till förmån för svala sextiotalsarrangemang. Jag är än så länge allra mest svag för "Bourgeois Shangri-La" där Miss Li får hjälp med sången av en annan rivig donna vid namn Amanda Jenssen. "Polythene Queen" är en annan höjdpunkt tillsammans med oväntat raka poplåten "Is This the End"

Kan bli en riktigt bra konsert ikväll när dessa stycken varvas med de gamla hitsen.

Fin video till Gotta leave my troubles behind förresten:


- - - -

För övrigt en riktigt värdelös sportkväll igår. AIK förlorade fighten om den sista Elitserieplatsen till Assyriska IF FF SK. Samtidigt tog djurgården en tursam seger via vad jag förmodar var en feldömd straffspark, och inkasserade därmed tre viktiga poäng i bottenstriden. Usch.

Inga kommentarer: