måndag 7 november 2011

Groupon tipsar!

Med reservation för att bilden är rätt liten, men nog fan ser det ut som att Groupon i sin Facebook-annons anser att "Moffa i sig en ihoprullad kebabpizza" hör till en av Stockholms fem roligaste aktiviteter?

BrewDog Rip Tide

Det luktar fanimej lite stall om den här.

En doft (och smak) som jag känner igen ifrån Nils Oscar Hop Yard IPA. I övrigt är BrewDog Rip Tide en välhumlad och hyfsat komplex stout som med sina 8% inte ber om ursäkt, även om den känns snällare än exempelvis Yeti Imperial Stout.

Den gifter sig fint med salmiakpastiller i käften, och en brasa i öppna spisen - lakritsen gör att Rip Tides lite vänare vaniljtoner kommer fram, och brasan bidrar kort och gott till njutningen.

Bra grejer det här, kul att det går så bra för dårarnaBrewDog, och kul att ännu en finfin stout letat sig in i Systembolagets ordinarie sortiment.

söndag 6 november 2011

Nils Oscar Coffee Stout

Precis som Bark på Ofiltrerat nämnde i ett inlägg häromdagen så gör sig Nils Oscar Coffee Stout inte så bra i kylskåpskallt läge, då känns den metallisk och lite fjuttig.

Jag känner mig således till en början rätt så blåst på konfekten, men i takt med att temperaturen höjs träder fler smaker fram - mörk choklad och en rejält mustig eftersmak av kryddig espresso.

Allt som allt en prisvärd och trevlig sällskapsdryck, om än kanske ingenting att skriva hem om (vilket jag i och för sig kanske gör här?) Det där med sällskapsdryck är förvisso en gissning från min sida - jag hade bara sällskap av senaste Dexter-avsnittet, vilket också gick bra.