lördag 31 juli 2010

T + S

7/9

onsdag 21 juli 2010

Sommarens festival

För mig blir det inget Way Out West i år.

Istället drar jag till Governors Island på lördag och spanar in M.I.A., Die Antwoord och några till.

Sweet!

tisdag 20 juli 2010

Nån rubrik om semester

Har för mycket oläst i Google Reader för att skriva ett eget inlägg.

Håll istället tillgodo med de mest homoerotiska sportfotografierna, samlat hos Huffington Post.

En annan dag kanske jag skriver något om Toffs bok, United Nations (bandet) eller fjällvandring. Vi får se.

Just ja, köp Amanda Palmers nya ep med ukulele-baserade Radiohead-covers också. Billigt om du vill.

torsdag 8 juli 2010

Sven Otto

Debatt just nu på SVT24 om mediedrevet. Jag måste nog byta kanal rätt snart, kommer få en hjärtinfarkt annars, vilket är brukligt när jag lyssnar på när kvällstidningsasen ska försvara sina pissiga jävla yrkesval och sina vidriga arbetsmetoder. (Ett försvar som givetvis bara går ut på att skylla ifrån sig.)

Stort av Sven Otto Littorin att svinga hårt mot äckelmedia iallafall. Det borde fler göra.

- - - -

edit: Men vad är det för jävla nivå? "Den här gången var det faktiskt inte vi som gjorde fel och ringde hans barn"

Och sen en äcklig snorunge ifrån den sjukt obehagliga siten Nyheter24 på det. Måste gå och lägga mig snart. Eller så sitter jag kvar tills nån droppar den gamla godingen om att "det finns ett allmänintresse", det dröjer nog inte så länge.

onsdag 7 juli 2010

Veckans cover: Maynard sjunger Elton Johnny

Magiske Maynard James Keenan har slagit påsarna ihop med Flaming Lips-gitarristen Steven Drozd. De har spelat in Elton Johns fina "Rocket Man", resultatet blev givetvis fantastiskt, och låter så här:Sen så kan jag ju inte längre höra något av Elton John utan att instinktivt tänka "Elton Johnny". Tack Alejandro och Eduardo Fuentes Bergström för det:

lördag 3 juli 2010

Förhoppningar på en vm-final

Vore det inte häftigt med ett Guay-derby i finalen? Lär ju inte ha varit så många som tippat det på förhand.

"ha ha ha, U R Gay" - Homer

(Och för att fira Tysklands triumf tidigare idag så tar vi givetvis det fantastiska klippet på ett av världens roligaste språk:
)

torsdag 1 juli 2010

Party Down S02E09

Efter att just ha sett andra säsongens nionde avsnitt av Party Down känns det mest vemodigt. "Cole Landry's Draft Day Party" var ett av de roligaste avsnitten hittills, och Party Down blir en allt trognare vän i tv-soffan.

Nämnda vemodighet kommer därför ganska naturligt eftersom jag nu bara har ett avsnitt kvar, någonsin.

Tittarsiffrorna i USA har nämligen varit rent jävla pissdåliga, och serien kommer därför att läggas ned. Hade jag fått välja hade typ 1,5 säsong till varit alldeles lagom. Då hade karaktärerna kunnat fortsätta få växa, och som i det näst sista avsnittet få en hel rad sköna skämt per person.

Samtidigt brukar det ju heta att bla bla to burn out bla bla bla fade away, så att Party Down går till vila efter bara 20 avsnitt - medan publikmässigt större serier som "The Office" och "30 Rock" hackar betänkligt från och med sina femte respektive fjärde säsonger - kanske inte är så jäkla dumt ändå.

Men jag kan ändå inte låta bli att irriteras lite över folks i vanlig ordning dåliga smak. Att inte fler tagit "Party Down" till sitt hjärta är en gåta.

Roky Erickson & Okkervil River

En och en halv lyssning in i detta sköna samarbete kan jag konstatera att det är en mycket fin skiva som Okkervil River och Roky har knåpat ihop!

Samtidigt kan jag inte komma ifrån att Roky Erickson stundtals låter löjligt mycket som när Trey Parker gör sin amerikanska countrysnubbe, t.ex. i den här gamla klassikern: