torsdag 17 april 2008

Flight of the Conchords / YouTube-party

Flight of the Conchords / YouTube-party

Jag är nu halvvägs in i första och hittills enda säsongen av Flight of the Conchords. Det är länge sedan jag garvade så mycket åt en tv-serie, men så väver den också ihop det bästa av Tenacious D och Wayne's World.

Här en liten topplista över mina tre favoritlåtar från serien så här långt. Titta och vik dig dubbel.

1. I'm Not Crying - så finstämt, så stämningsfullt. Inga torra ögon nej. Men det är för att jag har hackat lök.




2. Hiphopopotamaus Vs. Rhymenoceros - "...my lyrics are bottomless" är nog det roligaste jag har sett i år, alla kategorier.




3. Think About it - Jemaines små fills och rap-partier, vid 1:18 men framförallt efter 0:58 kan ses hur många gånger som helst




Nära att komma med på listan var också David Bowie-låten och den där "Most beautiful girl"-låten från första avsnittet. Men de får ni leta upp själva.

Close-Up #100

Close-Ups hundrade nummer dök upp igår. Onekligen mäktigt, jag kan inte annat än att buga och bocka inför min långhåriga chefredaktör Robban.

I den presenteras de 100 vassaste albumen (innehållandes "Close-Up-musik") utkomna under tidningens livstid. Listan är en sammanställning av varje enskild skribents topp-40-lista.

Köp tidningen, samt spana in individuella skribenters listor här:

Close-Up-skribenternas individuella topp-40-listor

"Ni har alla fel yada yada yada varför har ni inte med Blind Guardian bla ble blu jag tycker om Skid Row", kanske någon tänker nu. Skriv en bättre lista själv då, kommentarsfunktionen är påslagen.

tisdag 15 april 2008

Dagen efter derbyt

Självklart fördömer jag också inkastandet av föremål. Eller, kvittorullar eller hopknycklade pappersark känns inte så viktigt att fördöma, men mynt, fyrverkeripjäser, ölglas och stolsdynor är knappast ok.

MEN, det som Sveriges samlade mediakår (den här gången möjligen undantagen Simon Bank), de styrande inom svensk fotboll, samt den där kackiga domaren håller/höll på med kring gårdagens match är lite snett.

Det har talats om nolltolerans när det gäller sån här skit, vilket jag tycker är helt rätt. Men att börja tillämpa denna nolltolerans vid matchens SJÄTTE hörna känns milt sagt aningen inkonsekvent.

Alla som varit på ”folkfest”, ”högriskmatch”, ”superderby”, eller vad matcherna nu brukar heta i folkmun/på ”Camp Sweden” (kolla in länken för ofrivillig bonnkomik!!!) , under de senaste cirka 10 åren vet mycket väl att det ALLTID haglar in allehanda skit ifrån ståplatssektionerna när det vankas hörna för motståndarlagen. (Innan dess åkte inkastande kids på ett kok stryk av övriga i klacken, vad hände sen? Champions League-yra?)

Borde AIK:s ledning och/eller vänsterbacken Pierre Bengtsson tagit ett större ansvar?

Det var ju trots allt AIK som fick matchens första hörna i den 52:a matchminuten, varpå mynt, ölglas och små papperslappar ven kring hörnslagare Bengtssons öron. Skulle han ha påkallat domare Johannessons uppmärksamhet? Ja, det hade nog inte varit någon dum idé.

Varför har inte AIK:s ledning informerat sina spelare om nolltoleransen, det är väl bara att vifta till sig domaren och lipa?

Mycket kan sägas om Hammarbys osportslige knattesyrian Chanko, men han hade i alla fall fattat galoppen, ”livrädd” som han tydligen var.

Borde å andra sidan inte nämnde domare avbrutit matchen långt tidigare? Om inte vid någon av de tidigare fem hörnorna i matchen då det kastades in parkeringspengar för ett helt år, så kanske vid det tillfälle Bajens festliga fans försökte spränga huvudet av en Canal+-kameraman med en fyrverkeripjäs? DEN kameramannen avbröt i alla fall matchen för egen del, det är ett som är säkert.

Ja, och så den samlade mediakåren då. Återigen dödförklarar man fotbollen, jiddrar om en kväll med bara förlorare trots att matchen slutade oavgjort och därmed ju inte hade någon förlorare. Jag kan visserligen köpa snacket om daltandet från inblandade ledare och spelare som av någon outgrundlig anledning inte vill ”ta avstånd från fansen” eller ”kritisera sina egna fans” för att kunna behålla en ”öppen dialog” och yada yada yada.

Ärligt alltså, fördöm skiten och gör det rejält. Det är ren jävla idioti och gängstryk är en helt ok bestraffningsform i fall som dessa. Har för mig att den alltid lika frispråkige Sören Cratz hävde ur sig något i den stilen för något år sedan. Varför protesterar ni inte mot det här tramset istället, AIK-alliansen/Black Army/Sol Invictus? För mig är det här ett betydligt större hot mot svensk fotboll än en eller annan VIP-loge.

Hur som helst, lite konsekvens i bedömningarna, samt känsla för proportioner måste man ju ändå kunna få be om. Lagrell? Mats Olsson? Lolo Chanko? Majlard?

Någon?

- - - - - - - - - -

Visst ja, matchen.

Mäktiga insatser av Örlund och Dulee. En mäktig insats av hela laget i första halvlek, synd att inte Rubarth, Mendes eller Dulee lyckades sätta några av sina chanser. Spel mot ett mål, men tyvärr taffliga skott mot detta.

U21-landslagsmän på båda ytterbacksplatserna, underbart att se.

Bajen bättre i andra, tveksam utvisning. Med tanke på Charlie Davies skärpa i avsluten hade det varit bättre om Arne hade släppt honom i det läget. Rättvisa skipad på övertid, diskret livtag av Traoré får man lov att säga.

Oavgjort ett hyfsat rättvist resultat, en förlust hade gjort ont.

Målkalas mot Trelleborg på fredag beställes härmed.

tisdag 8 april 2008

Populärkulturell uppdatering

Nej, här blir ju inte särskilt mycket bloggat. Här är i alla fall en liten uppdatering, kring populärkulturella fenomen och annat jidder.

- - -

Jag blev just klar med The Sarah Silverman Program. Roligt om man som jag gillar kiss- och bajshumor. Och det gör man väl?

Nästa serie i humorväg blir Flight of the Conchords. Klämde just de två första avsnitten, det var skoj.


- - -

På spelkvällen i fredags fick mitt Kazakstan smisk av Norge i finalen i vår NHL-08-turnering.

Det kändes hårt efter de två inledande segrarna mot mer namnkunnigt motstånd i form av Ryssland och Kanada. I Guitar Hero gick det bättre. Den roligaste segern var när jag vann mot Daniel på QotSA:s ”3’s & 7’s” – segermarginal 16 poäng vilket motsvarar typ en fjärt.

Nu sitter jag förstås knasigt fast på den sista battlen mot Lou på hard, det är snart inte roligt längre.

- - -

Panic! at the Disco har fått för sig att de är Beatles. Nya plattan är därför en lite skum upplevelse, och utan tvekan mer irriterande än förra alstret som även det har sina störiga stunder. Annars har jobbmusiken den här veckan så här långt bestått av en skön mix av Santogold, Adam Tensta, In Flames, Hate Eternal, Stolen Babies, Lovage, Guillemots och Scanners.

- - -

Min far dömde förresten ut Glen Benton och hans Deicide rätt hårt när vi något otippat hörde detta gäng på Bandit igår. Han vidhöll dessutom att pajasbandet Dragonforce visst spelade fortare än Deicide. Löjligt.

- - -

Detta utspelade sig på väg hem från barndomshemmet där jag tidigare genomlidit Elfsborg-AIK. Enda ljuspunkten var Mats Mats fantastiska eftersläng på den ledsna lilla clownen Anders Svensson. Även när det stod 0-0 kokade jag över på den töntige lipsillen, då han efter två Rubarth-fula efterslängar på Ortiz dessutom att mage att gnälla på den stackars argentinare han just kängat ned. Givetvis skulle Ishi dominera. Givetvis skulle Mendes, Jagne och Burgic se så där härligt valpiga ut.

Bryt ihop och kom igen på torsdag. Nu när jag sovit på saken är jag återigen övertygad om att Norling är rätt man att leda AIK, och minnena från alla gånger Örlund räddat oss börjar så sakta komma tillbaka.

- - -

På torsdag får de dock klara sig utan mig där uppe på sektion 103, ty så dags sitter jag i Istanbul och sippar på lämplig turkdryck.

- - -

SJ:s VD Jan Forsberg lyckades förresten i en intervju som publicerades igår kläcka ur sig:

”Mig veterligen finns det ingen företagsledare som säljer en vara för 50 kronor om en kund är villig att betala 100 kronor”

Nej visst Janne, men så finns det heller inte så många företagsledare som på samma gång bossar över ett kommunistdoftande och till kundservice sett kackigt skött monopol och häver ur sig marknadsekonomiska floskler med mörkblå nyans.

Det luktar fel man på fel plats om du frågar mig.

- - -

Nu vill jag bara att Liverpool stänker in ett segermål så här med halvtimmen kvar, samt att de allsvenska domarna slutar att döma straff så fort Henke Larsson behagar lägga sig i straffområdet.