onsdag 27 februari 2008

And I am a material…snubbe

Jag skaffade mig en PS3:a i helgen, fick hem spektaklet igår.

Trots min någorlunda tekniska bakgrund förstod jag inte riktigt vad jag skulle göra med skrället. Till min ursäkt ska sägas att den senaste spelkonsol jag ägt heter Nintendo Entertainment System, och den är jävlar i mig inget fancy ”Media Center”.

Så, gårdagskvällen ägnades åt att spela lite NHL, testa Need For Speed, samt inse att Scart inte är skiten, utan att jag ska inhandla en sån däringa HDMI-kabel. (Tillrop som ”Amen reeedan farfar” är här på sin plats.)

Det gjordes därefter ett par trevande försök att koppla ihop datorn med spelhärket utan några enorma framgångar men väl med försummad nattsömn som resultat.

Men idag, Satan i den svarta glänsande lådan!

En liten webserver på datorn och en extern hårddisk rätt in i PS3:an och halvtimmen senare är begreppet Mediacenter inte längre främmande. Hejdå dvd-spelare, stereoanläggning och bärbara burkar med VGA-kabel till tvn! Det här kan bli hur bra som helst.

Och då har jag ändå inte skaffat Guitar Hero III än.

Eller den där kabeln jag nämnde.

Eller försökt mig på att streama någon av AIKs bortamatcher direkt till konsolen (men om en dryg månad kanske?)

Heller inte fått kläm på hur man organiserar all sin multimedia, sladdar och teknik, skapar playlists och annat spex.

Så här långt en leksak som är väl värd sina fyra lakan. Trots att den inte spelar mina 8-bitarskassetter.

Nu ska jag klämma de sista två avsnitten av Weeds, utan fucking VGA-kabel från datorn.

tisdag 12 februari 2008

Na-na-na-na-na-na-na-na-Phishing!

Apropå att jag för en tid sen bölade om korkade bankkunder sprang jag just på den här bilden:

Den tyckte jag var kul.

Jespers modeblogg ;-)

Ah men GUD!!! Badrumsgolven blev klara i fredags och det blev såååå HIMLA fint! :-D Sen gick vi till Lagerhaus i helgen och såg ett nytt duschdraperi som vi bara var TVUNGNA att köpa *ler* Men jag fattar inte folk som såhär går å tänker på saker, d verkar liksom så jobbit *skratt*

”Den typiska bloggaren är ung, tjej och gillar att läsa om mode”, berättar min gamle klasskompis Kulle.

Shit, själv har jag inte ens skaffat mig nån bloggmanager än. Jag börjar bli är gammal. Och bitter bittrare.

Men faktum kvarstår. Badrummet har fått sig en uppfräschning och jag saknar bara nästan den blåguldassigbajsrandigklistriga plastmattan.

Utöver det…

…Försöker jag hitta en lucka i schemat så att jag kan pallra mig till Skytteholm och spana in någon av AIK:s träningsmatcher.

…Har jag inhandlat (eller inte jag, men damen i Göteborg) biljetter till Nick Cave.

Och upptäckt Genghis Tron. Gör det ni också: http://www.myspace.com/genghistron

…Bråkade jag just vidare om den där Glassjaw-tröjan som fastnade i posten.

…Spisar jag Cavalera Conspiracy och klämmer dit de sista klämmiga formuleringarna på skivrecensionen i sällskap med ett glas rött.


Typ så. Kjamiz.

tisdag 5 februari 2008

Filmfestivalen, 20 filmer till

Det är verkligen overkligt dåligt väder i Göteborg.

Jämt.

Det mest positiva jag har att säga om föregående helgs väder är att vi i alla fall lyckades hålla oss inne medan Göteborg bjöd på sin egen sinnesrubbade variant av julstämning – en fet hagelskur. Och ok då, det var ännu sämre väder helgen innan.

- - - -

Captain Ahab (Betyg 7/10) – Vi blev lite småchockade när vi klev in i en överfull biograf på fredagkvällen. Jag hade fått för mig att ”Captain Ahab”, berättelsen om Moby Dicks nemesis uppväxt och liv, skulle vara en rätt smal och flummig historia (fransk/svensk stillsam samproduktion, kom igen) och därmed med dito publik. Istället en bred publik, galapremiär, 20 pers ur filmcrewet i publiken, och en riktigt fin saga med stundtals rent av Astrid Lindgren-vibbar.

Ett fint berättat äventyr, möjligen gick det stundtals lite långsamt.

- - - -

Startsladden – Tävlingsfilmerna (((Samlingsbetyg 8/10))) – (De sista sakerna, Den första dagen, En dag på varuhuset, Istället för Abrakadabra, Mellan oss, Scen 3: Daniel och Alex, Sibyllan,
Två) – Otroligt hög klass på årets kortfilmstävling! Av de åtta filmerna i tävlingen hör åtminstone tre av dem (”Istället för Abrakadabra”, ”Mellan oss” och ”Den första dagen”) till de bättre kortfilmer jag någonsin sett. Ytterligare två var riktigt bra (”De sista sakerna” och ”En dag på varuhuset”) och resterande tre var inte helt dumma de heller.

Det här gav definitivt mersmak, synd bara att det är så förbannat svårt att få se kortfilm när det inte är filmfestivaltider. Hur gör man?

- - - -

Maximerat animerat (((Samlingsbetyg 7/10))) – På ett kortfilmsrace följde ett annat. Nu i form av nio tecknade filmer. Jag garvade gott åt ”Sleeping Betty”, och nästan lika gott åt estniska ”Marathon”. Inte heller ”Their first journey” och “Light Opera” var särskilt dumma.

Likväl var det nog en snäppet vassare samling filmer förra året.- - - -

Gone with the woman (Betyg 6/10) – Norsk filmatisering av lika norske Erlend Loes hittills sämsta bok (”Blåst” på svenska). Då ska man veta att Loe skrivit några helt makalösa böcker i karriären (”Naiv.Super” och ”Expedition L” ligger nog båda på min all-time topp-30) och att boken långt ifrån är speciellt dålig.

Givetvis pluspoäng för att båda huvudrollsinnehavarna sedan tidigare är kända från tv

Annars småtrevligt, ofta rätt roligt, ibland skitkul. Men precis som när jag läste boken kände jag att jag saknade något.
- - - -

Continental, a film without guns (Betyg 6/10) – Stillsam och lite seg kanadensisk film av en regissör (Stéphane Lafleur) som föga oväntat tidigare har jämförts med Aki Kaurismäki och Roy Andersson.

En ganska ledsam historia som kretsar kring ett antal rätt ensamma personer vars vägar korsas eller åtminstone snuddar vid varandra.

- - - -

Därefter drabbades vi av pizzakoma modell Grande. Två klantskallar försov sig och lämnade därmed två platser tomma till den utsålda ”Blue eyelids”.

Var den bra?